Een Gravatar heet vol uit een Globally Recognized Avatar. Een Gravatar is foto van jezelf die gekoppeld is aan je e-mailadres. Hierdoor staat er, wanneer je reageert op een blog, altijd een foto bij je reactie. Het maakt niet uit waar ter wereld.

https://nl.gravatar.com/

Klik op Create your own gravatar

je maakt dan een account aan via wordpress.com
daarbij wordt om je e-mail adres gevraagd.
Omdat je gravatar gekoppeld wordt aan je e-mail adres, moet je even voor jezelf beslissen welk
e-mail adres je hiervoor gaat gebruiken.

Kies een username / gebruikersnaam [LET OP, deze kan je later NIET meer wijzigen]
en een wachtwoord dat je goed kunt onthouden maar niet gelijk is aan het wachtwoord van je website en ook niet hetzelfde is als het wachtwoord van je gmail account.

Nadat je het e-mailadres hebt ingevuld ontvang je een e-mail om je account te activeren.
Even naar postvak in dus, en klikken op de e-mail van Gravatar.
Om je account te activeren klik je simpel op de ingevoegde link.

Als je alles hebt ingevuld kom je terug in het beginscherm.
Rechts bovenaan de pagina vind je ‘ mijn account’
Door hier op te klikken kun je je eigen profiel gaan aanpassen hoe jij dat wilt.
Je kunt een foto van jezelf toevoegen, of een ander plaatje.
Verder kun je sociale media links invoeren. Bijvoorbeeld naar linkdn

Alles wat je hier veranderd kun je ook achteraf nog wijzigen. Foto, e-mail adres enzovoort.
Alleen de gebruikersnaam is later niet meer te wijzigen.