Er zijn verschillende diensten te vinden op internet die je kunnen helpen om je blogberichten automatisch door te zetten naar je social media accounts.

1e mogelijkheid
https://apps.facebook.com/rssgraffiti/

Klik op
add new publishing plan
sources  [dat is het webadres van je blog in. Ga hiervoor (in een ander tabblad) naar je blog toe en kopieer de URL (het webadres) uit de adresbalk. Plak deze in het veld]

target [hier geef je de facebook pagina op.Ga hiervoor (in een ander tabblad) naar je facebookpagina toe en kopieer de URL (het webadres) uit de adresbalk. Plak deze in het veld]

bij de publishing plan settings geef je het een naam die er voor zorgt dat je de koppeling zelf achteraf goed kunt herkennen wanneer je meerdere koppelingen met meerdere sites legt. Vul hier dus gewoon een logische naam in.

Publishing limit geef je 0 aan, dat wil dan zeggen het maximum

Elke twee maanden moeten de publicatierechten weer vernieuwd worden. Zet dat in je agenda

2e mogelijkheid

je kunt je ook aanmelden bij twitterfeed http://twitterfeed.com
maak een account aan
klik dan create new feed
Feed name: verzin hier een naam. Deze 'Feed name' zorgt er voor dat je de koppeling zelf achteraf goed kunt herkennen wanneer je meerdere koppelingen met meerdere sites legt. Vul hier dus gewoon een logische naam in.

Blog URL of RSS FEED URL

In dit  tweede veld vul je het webadres van je blog in. Ga hiervoor (in een ander tabblad) naar je blog toe en kopieer de URL (het webadres) uit de adresbalk. Plak deze in het tweede veld

druk op 'test rss feed'.

Twitterfeed gaat nu op zoek naar je RSS feed. Als deze niet gevonden kan worden, neem dan contact op met degene die je website gebouwd heeft en vraag wat het webadres van je RSS feed is. Als alles goed gaat komt er te staan 'Feed parsed OK'.

klik daar onder op advanced settings
update frequency : elke 30 minuten en up to 3 new updates
post content : title & description

post sorting: pubdate
post Prefix (alleen als je ook op twitter wilt posten) ...... [dit komt vóór de post te staan]

post suffix (alleen als je ook op twitter wilt posten) .....[dit komt achter de post te staan]
klik op vervolg en dan kom je in een pagina met "available services"
zorg dat je op facebook ingelogd bent en klik op connect with Facebook
als alles goed gaat krijg je een melding dat het gelukt is en krijg je een nieuw stukje met Facebook Pages,
kies daarin voor de goede pagina waar je naar toe wilt publiceren.

klik dan onderaan de pagina op create service

LET OP: Elke twee maanden moeten de publicatierechten op FB weer vernieuwd worden. Zet dat in je agenda

3e mogelijkheid
publiceren via de facebook widget. Is een stuk ingewikkelder, kost meer tijd om te installeren en bovendien moet IEDEREEN die iets publiceert op de website er op letten dat niet automatisch elke wijziging gepubliceerd wordt. Zie hiervoor de handleiding van Facebook zelf.